Aktivitet våren -11

  • Den 2-3 april 2011 höll Trosakören ett mycket uppskattat och lärorikt körseminarium på Horsvik i Studsvik.
  • På valborg framfördes sedvanliga vårsånger på Trosagården och på Trosa Torg. Denna konsert har blivit en tradition i Trosa och det är alltid härligt att hälsa våren med de traditionella valborgsångerna.
  • Under Kristi himmelsfärdshelgen hade vi besök av vänkör från Mouldre (förort till Paris) under 4 dagar. Evenemanget iscensattes tillsammans med Trosa kommun och vi hade sångframträdanden på gator och torg samt i Tomtaklintskolans aula. Den franska kören fick tillfälle att bese Stockholm från chartrad buss med guide under strålande försommarsol. Vi hade också en mycket trevlig och sångtät fest tillsammans. De flesta vänkörsmedlemmarna härbergerades i Trosakörens familjer och det franska språket klarades hyggligt dock måste ibland engelska tillgripas. Fransoserna sjöng “Uti vår hage” med bravur och viss accent medan vi framförde en fransk visa. Därutöver hade varje kör egna repertoirer.

Kommentarer inaktiverade.